• Ronja Rikissa

Ronja Rikissa - matkalla kohti unelmia!

Päivitetty: 17o syys 2019

Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, virtaavan kosken rannalta, yli 100-vuotiaasta talosta.

Olen iloluontoinen, herkästi innostuva ja ideoita pursuava seikkailija, joka saa inspiraationsa luonnosta, kauneudesta, historiasta, matkailusta, tarinoista ja mytologiasta.


Päivittäisessä elämässäni pyrin suuntaamaan kohti hitaampaa ja onnellisempaa elämää, jonka voi viettää rakastamiensa asioiden ja ihmisten parissa - omana, uniikkina itsenään, ilman stressiä ja suorituspaineita. Rakastan luonnossa oleskelua, lukemista, taidetta, valo- ja videokuvausta, matkailua sekä tietysti, viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, jousella ampumista hevosen selästä - koska miksi ei?Tällä hetkellä asun Tampereella ja toimin Osuuskunta Lilithin kautta enenevissä määrin kuvittajana, graafisena suunnittelijana, taiteilijana ja tarvittaessa myös apuna markkinoinnissa sekä kulttuurin parissa.


Aiemmalta koulutukseltani olen PK-yrittäjyyden tradenomi, nyt olen valmistumassa visuaalisen tuotannon kulttuurituottajaksi Seinäjoen Ammattikorkeakoulusta. Koulutusten välissä työskentelin kolme vuotta markkinointitoimistossa; ensin myynnin ja markkinoinnin assistenttina, sitten Internet-markkinoinnin ja sosiaalisen median asiantuntijana. Työ antoi ja opetti valtavasti, mutta lopulta jo lapsuudessa syttynyt unelma taiteen ja luovien tehtävien parissa työskentelystä vei mennessään.


Työssä intohimoni sytyttää sen merkityksellisyys, mahdollisuus auttaa ja inspiroida ihmisiä kohti onnellisempaa elämää sekä omalla tavallani muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi. Niinpä otin riskin, jätin päätoimisen työni ja ryhdyin jälleen opiskelijaksi. Markkinointiosaamiseni kulkee alati vahvasti mukana kaikessa mitä teen ja olen kiitollinen kokemastani markkinointitoimistossa, sillä ilman sitä en olisi tässä nyt! Kuitenkin elämässä on rohkeasti tavoiteltava unelmiaan, olivat ne sitten mitä tahansa - jos et yritä, et milloinkaan saavuta niitä.


Paljon on tapahtunut - ja tapahtumassa! Opiskelin kevään 2018 Wolverhamptonin yliopistossa kuvitusta ja designia. Muutin rakkauden perässä Tampereelle heti Suomeen palattuani. Vietin viimeisimmän, 5 kuukauden pituisen työharjoitteluni, Mainostoimisto Ilmeellä Tampereella. Pidin ensimmäisen taidenäyttelyni puolisoni, Heikki Harmaisen, kanssa Tampereella elokuussa 2019 ja ryhdyin lisäksi työstämään toistakin pitkäaikaista unelmaani, lastenkirjan kuvitusprojektia! Kaiken kukkuraksi olen valmistumassa, jälleen kerran, puoli vuotta etukäteen ja aloittamassa työskentelyn unelma-ammatissani.Niin, ja tämän lisäksi olen kerännyt rohkeuteni ja perustanut oman Youtube-kanavankin. En olisi milloinkaan uskonut tekeväni niin, mutta onpahan sekin tehty. Uskon vakaasti, että meistä jokainen voi saavuttaa unelmansa, kun vain luopuu itse itselleen pystyttämistään rajoista, uskaltautuu mukavuusalueensa ulkopuolelle, uskoo itseensä ja antaa mennä! Kaikki unelmat vaativat työtä, mutta tärkeää on olla itselleen armollinen, tehdä parhaansa ja säilyttää kärsivällisyytensä. Sitä paitsi se matka, jonka käymme unelmiamme tavoitellessamme, on kaikista arvokkain. Ties minne vielä päädymmekään? :)


Tuosta alta löydät alkukesästä julkaisemani aloitusvideon, jossa kerron englanniksi, kuka olen ja miksi ihmeessä päätin kanavan perustaa. Youtubessa jaan ajatuksiani sekä henkilökohtaisia kokemuksiani koskien hyvinvointia, onnellisuutta, hidastamista, luontoa, matkailua, historiaa ja mytologiaa sekä jaan myös tekemiäni kuvituksia ja taidetta. Tuon siis itseäni ilmi niin ihmisenä kuin ammattilaisenakin. Olen tehnyt videoita myös suomeksi ja aion tehdä jatkossakin.

Katso video tässä tai Youtuben puolella! Olisin erittäin kiitollinen, jos tukisit minua ja toimintaani tilaamalla kanavani. Silloin saat myös ilmoituksen kaikesta uudesta sisällöstä, jota julkaisen. Lämpimät kiitokset! <3


P.S. Tulen blogissa käsittelemään hyvin samanlaisia aiheita kuin Youtubessa, mutta lisäksi myös esittelemään viimeisimpiä - sekä tulevia - projekteja ja mahdollisesti toisinaan myös antamaan vinkkejä markkinointiin ja muihin osaamisalueisiini liittyen!kisspng-computer-icons-logo-clip-art-ins

Ronja Rikissa Art