• Ronja Rikissa

Matkalla tuntemattomaan / Youtube-video

Kuten edellisessä postauksessani totesin, on vuosi 2020 alkanut kohdallani täysin puhtaalta pöydältä. Miltä tuntuu, kun edessä avautuu suuri tuntematon? Kun ei tiedä yhtään, mitä seuraavaksi tapahtuu? Kenties tulossa on suuria muutoksia, haasteita ja vaikeitakin päätöksiä. Yksi tai useampi ovi sulkeutuu takana ja yhtäkkiä edessä on kymmeniä, satoja tai jopa tuhansia uusia ovia. Mistä tietää, mikä on se oikea ovi?


Kun tuleva ei ole kristallin kirkkaana mielessä, on helppoa pelätä ja epäröidä. Ihminen haluaa aina ensisijaisesti kontrolloida kaikkea, olla ohjaksissa - tietää kaiken ennalta ja välttää ikäviä tilanteita. Tämä ei kuitenkaan - luonnollisesti - ole mahdollista. Siksi ihminen haluaa usein pysytellä mukavuusalueellaan ja välttää hankalia päätöksiä ja tilanteita; se on helppoa ja turvallista. Tällöin elämä jää kuitenkin helposti elämättä.


Uskon, että kaikella on tässä elämässä tarkoituksensa - niin ilolla kuin surulla, onnistumisella kuin epäonnistumisellakin. Kohtaamme alamäkiä ja haasteita siksi, että oppisimme, kehittyisimme ja pääsisimme eteenpäin entistä varmemmin askelin. Miksi siis pelkäämme näitä kokemuksia niin paljon? Jos emme olisi koskaan epäonnistuneet, emme osaisi iloita, kun vihdoin onnistumme. Jos emme olisi koskaan tunteneet tuskaa, emme osaisi tuntea iloakaan. Kaikki kokemamme on tuonut meidät tähän hetkeen ja juuri tällaiseksi ihmiseksi kuin nyt olemme. Itse en muuttaisi menneisyydestäni mitään, sillä silloin en olisi enää sama ihminen - saati päässyt näin pitkälle.


Sen sijaan, että ajattelisit vain kaikkea sitä, mikä voi mennä pieleen, suuntaa katseesi kaikkeen siihen, mikä voi mennä oikein! Elämä on täynnä mahdollisuuksia. Jokainen vuosi - ja aivan yhtä hyvin joka ikinen aamu, ja hetki! - voi olla uusi, puhdas alku. Muista, että kiire ei ole minnekään - ota aikasi ja nauti matkasta, sillä se on kaikista tärkein. Vei tiesi sitten minne tahansa, luota vaistoosi ja ennen kaikkea sydämeesi - se kyllä tuntee tien! ❤️


Katso ja kuuntele alta lisää pohdintaani aiheesta! Jos video inspiroi, käy tilaamassa Youtube-kanavani. Lämmin kiitos kaikesta tuesta! 😊kisspng-computer-icons-logo-clip-art-ins

Ronja Rikissa Art