HINNASTO

Työskentelen Osuuskunta Lilithin kautta tai vaihtoehtoisesti verokortilla (palkka). Alla näkyvät hinnat koskevat osuuskunnan kautta tehtävää työtä. Kaikki hinnat ovat alkaen-hintoja; lopullinen hinta sovitaan aina projektikohtaisesti. Hinnat koskevat esimerkkipalveluita - jos haluamasi palvelu ei ole listassa, kysy rohkeasti lisää! 

Perustuntihinta on 60e/h + alv 24%, jota käytetään pienemmissä töissä tarpeen mukaan sekä lisätyön ja palavereiden kohdalla (pienemmissä hommissa, esim. perusflyerit ym. pystyn pitämään hinnat alhaisina, sillä aikaa syövät suunnittelupalaverit eivät ole välttämättömiä). Minimiveloitus on 0,5h. Hintoihin lisätään kiire- ja viikonloppulisät. Vaativista tilaustöistä otan 20%:n varausmaksun etukäteen. 

 

Kaikissa muissa palveluissa ALV on 24%, mutta muuhun kuin mainoskäyttöön tulevissa kuvituksissa ja niiden käyttöoikeuksissa (esim. lehti- ja kirjakuvitukset), kirjaroyalteissa sekä yksittäisissä taiteen tilaustöissä (ei markkinointikäyttöön) ALV on 10%.

Kaikki visuaaliset palvelut sisältävät painokelpoiset tiedostot valmiina käyttöä varten.

GRAAFINEN SUUNNITTELU JA TAITTO

 • Logon suunnittelu alk. 400e (sis. 2-3 luonnosta ja käyttövalmiit tiedostot eri tarkoituksiin)

 • Logon vektorointi alk. 60e  (valmiista luonnoksesta digitaaliset versiot)

 • Yritysilme alk. 1000e (sis. logo, värimaailma, typografia, lyhyt graafinen ohjeisto)

 • Graafinen ohjeisto alk. 600e (sis. tunnuksen käyttö, typografia, värimaailma)

 • Mainos- ja somebannerit alk. 200e (tarvittavat koot, kuvat ja tekstit asiakkaalta)

 • Käyntikortit alk. 100e (yksipuoleinen, perinteinen malli)

 • Esite, 4-sivuinen A4 alk. 300e (kuvat ja tekstit asiakkaalta)

 • Juliste alk. 300e (kuvat ja tekstit asiakkaalta)

 • 2-puoleinen A6 flyer, alk. 200e (kuvat ja tekstit asiakkaalta)

 • Lehtimainokset alk. 300e (kuvat ja tekstit asiakkaalta)

 • Kirjan kansien taitto alk. 500e

 • Kuvakirjan sisällön taitto alk. 10e/sivu

 • Muut: kysy!

KUVITTAMINEN

 • Kirjan kannen visuaalinen suunnittelu/kuvitus  alk. 600e (pelkistetty kuvitustyyli/graafisuus edellä)

 • Kirjan kuvitus alk. 1500e (pienehkö määrä kuvia/pienikokoisia kuvia/pelkistetty kuvitustyyli)

 • Lehtikuvitus alk. 

LISÄTIETOA HINNOISTA JA TEKIJÄNOIKEUKSISTA

Hintoihin vaikuttavat monet eri tekijät, kuten työhön käytetyt tunnit (mm. palaverit ja yhteydenpito, aineiston kerääminen, ideointi ja suunnittelu, työn toteutus, digitointi, kuvanmuokkaus, mahdolliset korjaukset, painovalmiiksi tekeminen, painoon lähettäminen ym.), yksityiskohtien määrä ja tyyli, sivujen/kuvien ym. määrä, käytetyt materiaalit, työvälineet ja työhuone sekä mahdolliset käyttöoikeudet ja matkakulut. Hinnat sisältävät lomakorvaukset sekä osuuskunnan käyttömaksut.

Pähkinänkuoressa; teen toki halvemmallakin, mutta silloin joudun tekemään työn tiukassa aikataulussa ja aikaa suunnittelulle, hiomiselle ja huolelliselle toteuttamiselle jää vähemmän. Niinpä myös työn jälki on sen mukaista. :)

Kuvittajana myyn tekijänoikeuksia, joten laajemmat oikeudet nostavat hintaa. Tekijänoikeuskorvaukset arvioidaan käytön laajuuden mukaan (esim. kertajulkaisuoikeus/jatkuva/laaja). Jos kuvituksia myydään jatkuvalla oikeudella yksittäisessä tarkoituksessa, lisätään palkkioon +15%. Jatkuva, vapaa käyttö konsernin tai lehtitalon julkaisuissa eri kanavissa nostaa hintaa 100%. Uudelleenjulkaisuveloitus on 50% alkuperäisestä hinnasta ellei muuta sovita. Lisäksi esim. kuvittamieni kirjojen myynnistä veloitan royaltimaksua, joka on asiakkaasta ja tilanteesta (mm. kuvitusten osuudesta kirjassa) riippuen n. 10-20%.

Ota yhteyttä ja kerro mahdollisimman tarkasti projektistasi. Esimerkiksi kuvitusprojektin kohdalla minun on hyvä tietää, montako kuvaa tarvitset, minkä kokoisia, millaista tyyliä niille toivoisit, millaiseen käyttötarkoitukseen ne tulisivat, millä aikataululla ja millaisia käyttöoikeuksia tarvitsisit. Mitä tarkemmin osaat kuvata tehtävää työtä, sitä tarkemman hinta-arvion pystyn sinulle antamaan. :)

kisspng-computer-icons-logo-clip-art-ins

Ronja Rikissa Art